Nemzetközi hírek
Molnár Réka Eb után, Sipos Katalin Eb előtt
Az UEFA Játékvezető Bizottsága mindkét idei női utánpótlás Európa-bajnokságra hívott meg magyar játékvezetőt. Molnár Réka az U17-es Európa-bajnokságon vett részt és a bronzmérkőzésen is szerepet kapott, Sipos Katalin pedig hamarosan U19-es Eb-re utazik.

Molnár Rékát a bosznia-hercegovinai női U17-es Európa-bajnokság játékvezetői keretébe jelölte az UEFA, és a jól sikerült két csoportmérkőzését (Dánia-Németország, Franciaország-Spanyolország) követően rábízták a Franciaország-Hollandia bronzmérkőzés vezetését is.

– Második éve vagyok nemzetközi játékvezető, ráadásul a járvány miatt hosszabb ideig nem rendeztek nemzetközi mérkőzéseket, ezért nagyon megtisztelőnek tartottam, hogy a jól sikerült őszi mérkőzéseim után máris korosztályos Európa-bajnokságon számított rám az európai szövetség – mondta az mlsz.hu-nak Molnár Réka. – Nagy izgalommal vártam az első Eb-met, hiszen még nem tudtam, mire lehet számítani egy ilyen tornán, másrészt pedig ez volt az első olyan megbízatásom, amelyre egyedül, saját asszisztensi csapat nélkül utaztam el. Nagyszerű élményeket szereztem, sok új emberrel ismerkedtem meg, és mindenekelőtt rengeteget fejlődhettem a közel három hét alatt. Nagyon sokat elemeztünk a mérkőzések után, rengeteg visszajelzést, tanácsot kaptam az UEFA szakembereitől a saját teljesítményem kapcsán. Örülök, hogy a csoportmérkőzéseket követően is a keret tagja maradhattam, és végül megkaptam a torna második legfontosabb találkozóját, a bronzmérkőzést, ami egyben visszaigazolás volt az addigi munkámról. Összességében jól sikerült tornán vagyok túl, sokat tanultam az Európa-bajnokságon, az UEFA-tól is pozitív értékelést kaptam, bízom benne, hogy hasonló folytatás vár rám a nemzetközi porondon.

Molnár Réka után Sipos Katalin bizonyíthat az európai porondon, ő június 27. és július 9. között a csehországi női U19-es Európa-bajnokságon szerepel a játékvezetői csapatban.


forrás: mlsz.hu