Hazai hírek
Interjú Bogár Gergővel
Harmadik nemzetközi mérkőzése után beszélgettünk a fiatal FIFA játékvezetőnkkel.

Milyen volt az út Grúziába?

Hosszúnak mondható volt az utunk. Budapestről indultunk kora reggeli órákban, Amsterdam felé vettük irányt, ott nem töltöttünk sok időt, már indultunk is tovább Berlinbe. Berlinből indultunk a mérkőzés helyszínére Tbiliszbe, ahová az esti órákban érkeztünk meg.

A kialakult helyzetben sok járatot törölnek a légitársaságok, emiatt az utazások is hosszúra nyúlnak, mivel nincsenek közvetlen járatok.

Milyen volt a találkozó?

A mérkőzéstől azt kaptuk, amit előre gondoltunk. Harcos, küzdelmes volt. Nagy tétje nem volt, hiszen a csoport első két helye már elkelt. A hazai csapat jobban alkalmazkodott a pálya talajához, meg is szerezték a vezetést az első félidőben. A második félidő közepén 2:0-ra alakították az eredményt, ezzel el is dőlt a mérkőzés. A vendégeknek a lefújás előtt sikerült szépíteni az eredményen.

Milyen tapasztalatai vannak eddig a nemzetközi színtéren?

A harmadik nemzetközi mérkőzésem volt. Az eddigi tapasztalataim csak pozitívak. A rendezés, a szállások minden, ami körül veszi az egészet profi. Emiatt hasonlóan, mint a hazai mérkőzések előtt, csak a mérkőzésre kell koncentrálni. Minden más feltétel adott.

Hogyan készül egy mérkőzésre?

A hét elején elkezdődik a felkészülés a hétvégére. Minden hétvégére úgy készülök, hogy vezető pozícióba kapok küldést. A hét elején erősebb edzéseket szoktam végezni, a hét második felében a gyorsító edzések kerülnek előtérbe. Valamint a futóedzések között szoktam erősítő edzéseket végezni. Amikor megtudom a küldést, meg szoktam nézni a csapatok előző mérkőzéseit/összefoglalókat. Ez segít felkészülni a csapatokból. Mi jellemző az adott csapatra? Kik azok a játékosok, akik sok sárga lapot kapnak...stb

Mikor kezdte a játékvezetést, mik az eddigi pályafutásának fontosabb állomásai?

2005-ben tettem le a játékvezetői vizsgát, de csak két évvel később kezdtem el a játékvezetést. 2010-ig párhuzamosan jártam hétvégén focizni, és meccset vezetni. Úgy véltem, hogy játékvezetőként talán nagyobb sikereket tudok elérni. Szépen haladtam a ranglétrán felfelé. Fontos mérföldkőnek tartom az akadémiára való bekerülést, ahol a saját mérkőzések elemzése során sokat tanultam a működésemről, és a játékvezetésről. Következő mérföldkő a profi játékvezetői keretbe való bekerülés volt számomra, amivel az egyik célomat sikerült elérnem, amit a kezdetekben kitűztem magam elé. Szerencsésnek mondhatom magam, hiszen az ezt követő év elején a nemzetközi keretbe is bekerültem. További céljaim a nemzetközi keretben való előre lépés.

Mit javasol a fiatal Játékvezetőknek?

A fiataloknak az tudom tanácsolni, hogy ha vannak céljaik a játékvezetés terén, amiket szeretnének elérni, azt megfelelő alázattal, kemény munkával meg is tudják valósítani. Fontos, hogy legyenek önkritikusak, mivel minden mérkőzésből lehet tanulni és a tapasztalatokat, ellenőri tanácsokat be lehet építeni a további működésbe.