Értesítők
Elhunyt Dorozsmai Lajos
Július 30-án, csütörtökön súlyos betegség következtében 84 éves korában elhunyt Dorozsmai Lajos, egykori NB II-es játékvezető és élvonalbeli partjelző, az MLSZ Pest Megyei Igazgatóság jogelődje, a Pest Megyei Labdarúgó Szövetség elnökségi tagja, a Váci Körzeti Labdarúgó Szövetség volt elnöke, a megyei szövetség Szervezési, Verseny- és Kupabizottságának korábbi vezetője, aki sokszínű pályája során előbb játékvezető-, később pedig szövetségi ellenőrként tevékenykedett.

Dorozsmai Lajos 1936. június 19-én, Dunakeszin született, civil foglalkozását tekintve faipari technikusként végzett. Több szálon is kötődött a labdarúgáshoz, hiszen az édesapja és a nagybátyja egyaránt játékvezető volt. Labdarúgó-pályafutása során kezdetben a Dunakeszi Vasutasban szerepelt, majd ezt követően megfordult a Szolnoki Vörös Meteorban, a ceglédi Bem József SE-ben és a Budapest-bajnokság, I. osztályában szereplő Mechlaborban is.

Sportvezetői karrierjének kezdete még aktív játékos-pályafutásának az időszakára esett, hiszen 1961-ben a Váci Járási Labdarúgó Szövetség titkára lett. A fentebb már említett családi indíttatásnak eleget téve letette a játékvezetői vizsgát is, két évvel később pedig már a Penc – Honvéd Esze Tamás SE mérkőzésen debütált, ahol partjelzőként működött.


Játékosként 28 évesen búcsúzott a pályáktól, ám ezután játékvezetőként egy új, de vitathatatlanul sikeres pályaszakasz vette kezdetét az életében. 1968-tól már az NB III-as sípmesteri keret tagja, két évvel később pedig a második vonalban, az NB II-ben foglalkoztatták.

Dorozsmai Lajos 1980-ban fejezte be az aktív játékvezetést, majd ezt követően ellenőri feladatokat vállalt. Több mint két évtizeden keresztül állt a Váci Körzeti Labdarúgó Szövetség élén, és az egykori Pest Megyei Labdarúgó Szövetségben, majd az igazgatóságon is több bizottságot is vezetett. Delegáltként képviselte a megyét előbb az NB III, Duna-, később pedig az Alföld-csoportjában. A játékvezető-ellenőröknél a felső korhatárt elérve váltott, és szövetségi ellenőrként tevékenykedett tovább Pest megyében. Munkásságát 1996-ban „Esterházy Miksa-díjjal”, 2003-ban „Pest megye labdarúgásáért” kitüntetéssel, 2017-ben pedig „Futballéletmű-díjjal” ismerték el.

MLSZ Pest Megyei Igazgatóság a gyászoló család felé őszinte részvétét fejezi ki. Dorozsmai Lajos temetéséről később intézkednek. Emlékét megőrizzük. Nyugodjon békében!


A temetés 2020.augusztus 18.-án a dunakeszi temetőben lesz 10 órakor.