Vad II István az ír-grúz Eb-selejtezőn bizonyíthat- MLJT
content top
-->

Vad II István az ír-grúz Eb-selejtezőn bizonyíthat

Egy héten belül a harmadik Európa-bajnoki selejtező mérkőzés közreműködője lehet magyar játékvezetői hatos.

Haifában kezdődött, Oslóban folytatódik és Dublinban zárul a küldések sorozata. Az Izrael-Andorra meccset Bognár Tamás vezette, a Norvégia-Horvátország találkozón Kassai Viktor bíráskodik, szeptember 7-én, hétfőn pedig Vad II István teamjére vár komoly feladat.
A vikingek által alapított, a Liffey-folyó partján fekvő fél milliós Dublinban az ország egyetlen UEFA ötcsillagos sportlétesítménye, az ötvenezres Aviva Stadium nyújt impozáns otthont az Írország–Grúzia összecsapásnak. A D csoportban Németország (16) vezet, megelőzve Lengyelországot (14), él a továbbjutási reménye a harmadik Írországnak (12) és a negyedik Skóciának (11), Grúzia már „elszállt” (6), míg a pont nélküli Gibraltár a pofozógép szerepét tölti be.
A csoport legutóbbi játéknapján az írek Faróban 4-0-ra győzték le a gibraltáriakat, míg a grúzok Tbilisziben Kazaishvili góljával nyertek 1-0-ra a skótokkal szemben. Napra pontosan egy éve, 2014. szeptember 7-én találkoztak egymással az újra mérkőző felek a grúz fővárosban, ahol a duplázó McGeady révén 2-1-re nyertek az írek, a találkozó végig nyílt volt, a győztes találat a 90. percben született.
Az új-zélandi U 20-as világbajnokság után a Partizan Belgrád–Steaua Bukarest Bajnokok Ligája-selejtező visszavágóján bizonyíthatott Vad II István. Azt követően a Rabotnicki–Rubin Kazany Európa Liga play off-mérkőzést vezette. Miként e két helyszínen, a dublini Eb-selejtezőn is Berettyán Péter és Viszokai László lesznek az asszisztensei. Ezúttal Andó-Szabó Sándor és Szabó Zsolt alapvonali játékvezetőként teszik oda magukat, míg a tartalék-játékvezetői teendők Buzás Balázsra hárulnak.

BikaComments are closed.