Kassai Viktor sípjelére startol a play off a BL-ben- MLJT
content top
-->

Kassai Viktor sípjelére startol a play off a BL-ben

A Bajnokok Ligája selejtezőjének utolsó fordulója, a playoff-kör, melynek nyitányán a kazah Asztana fogadja a ciprusi APOEL együttesét – magyar játékvezetői hatos közreműködésével.

Kazahsztán fővárosának, az Isim folyó partján fekvő Asztanának a fejlődését futurisztikus épületek, szállodák és felhőkarcolók jelzik. Szeretne minél magasabban szárnyalni a bajnokcsapatuk is, melyet 2009-ben az Alma-Ata FK és a Megaszport Almati összeolvadásából kreáltak. A Premjer-liga jelenlegi listavezetőjének a bolgár Stanimir Stoilov a trénere, aki nyolc idegenlégióssal dolgozik együtt. Az előző körökben a szlovén és a finn bajnokot, a Maribort és a Helsinki JK-t búcsúztatták a kazahok.

Ellenfelük, az APOEL Nicosia hazája legnépszerűbb és legsikeresebb együttese: eddig 21 alkalommal nyerték meg bajnokságukat, az A’ Katigoríaszt és 19-szer hódították el a ciprusi kupát. Hat és négy esztendeje egyaránt bejutottak a Bajnokok Ligája csoportkörébe, 2012 márciusában a legjobb 16 között a Lyon-t büntetőkkel legyőzve kerültek a negyeddöntőbe. Az aktuális kiírásban a macedón Vardar Skopjét és a dán Midtjylland együttesét is csak idegenben szerzett több góllal győzték le. Szakvezetőjük a portugál Domingos Paciência, többek között öt brazil játékos is erősíti a nemzetközi keretüket.

Az augusztus 18-án 18 órakor kezdődő mérkőzést Kassai Viktor vezeti, aki az NB I-ben kereken 250 találkozón bíráskodott eddig. Asszisztensei Ring György és Tóth Vencel lesznek, az alapvonali játékvezetői teendőket Bognár Tamás és Farkas Ádám látják el, míg a tartalék-játékvezető szerepét Albert István tölti be a 6 éve épült, 30 ezres kapacitású Astana Arénában.Comments are closed.