Partizan-akciók várnak a magyar játékvezetőre- MLJT
content top
-->

Partizan-akciók várnak a magyar játékvezetőre

Az új-zélandi U 20-as világbajnokság után ezúttal BL-selejtező visszavágóján bizonyíthat Vad II István.

A bukaresti 1-1 után teljesen nyílt a továbbjutás kérdése a tüzesnek ígérkező Partizan–Steaua párharc során. Az előző körben a belgrádiak a grúz Dila Gori ellen otthon 1-0-ra nyertek Babovic találatával, majd idegenben Brasanac és Oumaru góljával 2–0-ra győztek. A románok a cseh Trencin ellen semleges pályán mérkőztek először: Zsolnán Stanciu és Hamroun révén két gólos előnyt szerzett az az együttes, amely 1986-ban az első kelet-európai együttesként nyerte meg a legrangosabb kupát, a BEK-et. A visszavágón a trencséniek ledolgozták a különbséget, ám a Steaua Muniru és Tadé révén betalált, végül a 2-3-as vereséggel is továbbjutott a házigazda.

A bukaresti Nemzeti Stadionban utóbb Vulicevic révén a 62. percben a belgrádiak szereztek vezetést, Varela a 81. percben egyenlített. Az 1947-ben alapított Steaua 25-ször lett eddig bajnok, 21-szer pedig kupagyőztes. Ellenfele, az FK Partizan a legeredményesebb szerb gárda, a jugoszláv korszakot is beleszámítva 24 bajnoki címet szerzett és 12 kupaelsőséggel büszkélkedhet a Parni valjak (Gőzhenger) becenevű együttes.

Az FK Partizan Belgrád–Steaua Bukarest párharcot augusztus 5-én 20.45 órakor Vad II István vezeti, asszisztensei Berettyán Péter és Viszokai László lesznek, míg a tartalék-játékvezető szerepét Farkas Ádám tölti be.Comments are closed.