Feröer-szigeteki EL-visszavágón játékvezetőink- MLJT
content top
-->

Feröer-szigeteki EL-visszavágón játékvezetőink

Andó-Szabó Sándor a székesfehérvári magyar Szuperkupa-döntő után a Feröer-szigeteken vezeti az Európa Liga-selejtező visszavágóját.

Három gólos előnnyel várhatja az újbóli találkozást a litván Trakai együttese a HB ellen. Kaunasban a fehérorosz Bychenok, az orosz Arshakyan és a litván Solomin góljával 3-0-ra győzött Valdas Urbonas együttese. A litván nagyhercegség egykori fővárosának csapata, a Futbolu Klubas Trakai mindössze tíz éves múltra tekint vissza, és jelenleg az A Lyga második helyén áll a Zalgiris mögött.

A Havnar Bóltfelag, azaz a HB az egyik legpatinásabb klubnak számít a Feröer-szigeteken. Az 1904 óta íródó históriája során 21 bajnoki címet és 26 kupagyőzelmet begyűjtő gárda 2000-ben az Intertotó-kupában a Tatabánya ellen is megmérkőzött (0-4, 0-3). A Vodafonedeiloin elnevezésű bajnokságban szereplő piros-feketék Tórshavnban, a Gundadalur sportkomplexumban játsszák a visszavágót. A három gólos hátrány mellett nélkülözni kénytelenek brazil védőjüket, Alexet, akit kiállított a grúz Lasha Silagava játékvezető.

A HB–Trakai EL-selejtező dirigense Andó-Szabó Sándor lesz, asszisztensként Buzás Balázs és Theodoros Georgiou segítik majd a munkáját, míg a tartalék-játékvezetői teendőket Erdős József látja el július 9-én 20.45 órától.Comments are closed.