84 éves korában elhunyt Egervári Ferenc- MLJT
content top
-->

84 éves korában elhunyt Egervári Ferenc

Egervári Ferenc hatvanhét esztendeje, 1948. június 18-én tette le a labdarúgó játékvezetői vizsgát, ami ritkaságnak számít.
Tizenhat évvel később lett az NB II-es keret, majd öt esztendőre rá az NB I/B-s keret tagja.
Hogy miként lett játékvezető? Nos, korábbi nyilatkozatában ekképpen emlékezett vissza 1948-ra:
– Az iskolában egyszer a testnevelő tanárunk azzal jött be az órára, hogy „Fiúk! Öt főt kell jelölnöm labdarúgó játékvezetői tanfolyamra. Nem bánom, ha sohase lesztek játékvezetők, de jelentkezzetek!” Így indult a pályafutásom. A sikeres elméleti és gyakorlati vizsgák után kezdtem el ezt a különleges hivatást.
Az országos keretben 1961-ben debütált a Győr–Szeged NB I-es tartalék bajnokin. Összesen ezernél is több mérkőzés aktív közreműködője lehetett a különböző osztályokban.
– Örök emlék az első nemzetközi találkozóm, ahol a nagy tekintélyű Palotai Károly partjelzője voltam: 1974-ben az Olympiakosz–Anderlect meccs után a görög szurkolók még a repülőtérre is elkísértek bennünket, hogy kifejezzék az elégedetlenségüket. Összesen 17 nemzetközi mérkőzés (BEK, UEFA Kupa, válogatott összecsapás) résztvevője lehettem.
Az országos keretből 1978-ban vonult vissza. Az MLSZ JT irodavezetőjeként tevékenykedett 1989-től 1997-ig, a küldő bizottságot 6 éven át vezette, és emellett az ellenőri teendőket is ellátta.
– Soha nem szakadtam el a játékvezetők nagy családjától. Nagy örömmel töltött el, hogy átvehettem a 65 éves jubileumom utáni elismerést az MLJT rendezvényén.
Egervári Ferenc 84 éves korában hunyt el. Emlékét megőrizzük.

Egervári FerencComments are closed.