Női vb: debütált Kulcsár Katalin- MLJT
content top
-->

Női vb: debütált Kulcsár Katalin

A harmadik játéknapon Kulcsár Katalin is bemutatkozott a női labdarúgó-világbajnokságon, június 8-tán helyi idő szerint 16 órától a Kamerun–Ecuador találkozón fújta a sípot. Európai asszisztensei az angol Natalie Aspinall és a svéd Anna Nystrom voltak, a tartalék-játékvezetői teendőket pedig a Cook-szigeteket reprezentáló Tupou Patia látta el.
Vancouverben, a BC Place Stadium adott otthont a párharcnak. Ez a fedett létesítmény látta vendégül a 2010-es téli olimpiai játékok nyitó- és záróünnepségeit. Ebben a stadionban mérkőzött meg egymással az Enow Ngachu által irányított Kamerun és a Vanessa Arauz révén vezetett Ecuador válogatottja. A C csoportban még Japán és Svájc szerepel, kettejük párharcát az ázsiaiak nyerték 1-0-ra.

Kulcsár Katalin sípjelére a kameruniak lehengerlő játékot mutatták, hat góllal terhelték meg ellenfelük hálóját. Gaelle Enganamouit három találatot ért el, míg Christina Manie, Gabrielle Onguene és Madeleine Ngono Mani egyszer mattolta Shirley Berruz kapuját. A 66. percben 3-0-ás állásnál a játékvezető kiállította az ecuadoriak csapatkapitányát, Ligia Moreirát, aki nyilvánvaló gólhelyzetben szabálytalankodott. Érdekesség, hogy Kamerun góljainak felét büntetőrúgásból érte el.

Kulcsár KatalinComments are closed.