Kovács Gábor vezette a futsal BL döntőjét- MLJT
content top
-->

Kovács Gábor vezette a futsal BL döntőjét

Hatalmas magyar játékvezetői siker: Kovács Gábor bíráskodott a Futsal Cup lisszaboni fináléjában.

Újra a legrangosabb európai versenysorozat végjátékának tevékeny résztvevője lehetett a 37 esztendős magyar futsal játékvezető, Kovács Gábor. Három éve ő fújta a sípot a Barcelona-Dinamo Moszkva döntőben, ezúttal pedig a kazah Kairat Almaty játszott a spanyol topegyüttessel a lisszaboni döntőben.

Az elődöntőben 12 ezer szurkoló zsúfolásig megtöltötte a Meo Arenát. A rendező Sporting gigászi ütközetet vívott a Barcelonával, a meccset az olasz Alessandro Malfer vezette Kovács Gáborral. A Barca úgy nyert 5-3-ra, hogy az utolsó percet megelőzően még döntetlen volt az állás. A fantasztikus hangulatra jellemző a győztes együttesben két gólt szerzett Wilde gyorsértékelés: „Nagyon sok mérkőzést lejátszottam már pályafutásom során, de soha nem láttam még ehhez foghatót”.

A novemberi elitkörben a Berettyóújfalu ellen hazai környezetében 4-1-re győztes Barcelona a fináléban a másik elődöntőben a Dinamo Moszkva ellen hosszabbításban diadalmaskodó kazah Kairat Almaty gárdájával találkozott. A finálét Kovács Gábor vezette az olasz Malferrel. Játékvezetőnk 5 éve a magyar rendezésű Európa-bajnokság döntőjében úgyszintén olasz kollégával bíráskodott Massimo Combo személyében. Visszatérve a portugáliai Futsal Cup-ra: trónfosztás született, a címvédő Barcelonával szemben a Kairat 3-2-re nyert, így a kazahok zsebelték be a Bajnokok Ligája győztesének járó díszes serleget.

Kovács Gábor újabb életre szóló élménnyel gazdagodott: a thaiföldi világbajnokság döntőjének időmérője lehetett, Eb-finálét vezetett, és immár másodjára bíráskodhatott a BL-döntőben. LisszabonComments are closed.