Borsodi siker a X. Sípmesterek Fesztiválján- MLJT
content top
-->
Borsodi siker a X. Sípmesterek Fesztiválján

Borsodi siker a X. Sípmesterek Fesztiválján

Borsodi siker a X. Sípmesterek Fesztiválján

A jubileumi rendezvényt Borsod-Abaúj-Zemplén megye labdarúgó-játékvezetői válogatottja nyerte.

„Borsodiadal”. Akár egyetlen alkalmi szóban is összefoglalható a X. Sípmesterek Fesztiváljának végeredménye. A január 10-11-én Debrecenben megrendezett hangulatos, húsz csapatos labdarúgó-játékvezetői torna a borsodi-abaúj-zempléniek diadalával zárult.

Évtizedes múltra tekint vissza a rangos rendezvény, ahol a játékvezetői válogatottak teszik próbára futballtudásukat. A tizenkilenc megye és a BLSZ együttese minden esztendő januárjában az előző tornán eldöntött helyszínen töltenek el egy tartalmas, élménydús hétvégét.

A tradícióra jellemző, hogy Heves megye másodízben hirdette meg felkészülési tornáját: a nyolc együttes részvételével lebonyolított decemberi vetélkedést a Sípmesterek Fesztiváljának címvédője és utóbbi házigazdája, Pest nyerte meg. Ezek után meglepetésre a Pest megyeiek Debrecenben nem kerültek a felsőházba.

Január 10-én két helyszínen, a Hódos Imre Sportcsarnokban és az Oláh Gábor utcai sportcsarnokban Csige László megyei sportigazgató és Sápi Csaba hajdú-bihari JB-elnök, korábbi FIFA-játékvezető megnyitója után azonos időpontban harsant a síp. Négy csoportban öt-öt együttes körmérkőzéses formában döntött a továbbjutásról. A két-két legjobb a nyolc között folytathatta, a többiekre az alsóházi helyosztók vártak. A Sport Hotel és a Hunguest Hotel Nagyerdő ragyogó körülményeket biztosított a résztvevőknek. A nyitónap végén az impozáns Nagyerdei Stadion különtermében több mint négyszázan készülődhettek a díszvacsorához. A már említett Csige László és Sápi Csaba mellett köszöntötte a népes hallgatóságot dr. Barcsa Lajos, Debrecen alpolgármestere és Puhl Sándor, az MLSZ JB alelnöke. Puhl Sándor kiemelte, hogy ez a rendezvény évről évre összehozza a játékvezetők nagy családját, ezúttal is színvonalas tornán ápolhatták a sportbaráti kapcsolatokat a élénken a holt idényben. A gondos szervezők jóvoltából kigyúltak a Nagyerdei Stadion fényei, villogtak a vakuk, a hólepellel borított pálya lenyűgöző látványt nyújtott.

Január 11-én a bevált két helyszínen folytatódott a torna. A Hódosban betétprogramként a megyei sportigazgatóknak, a debreceni városvezetőknek, a megyei közgyűlési képviselőknek és az országos kerettagú játékvezetőknek (melynek csapatvezetője Kassai Viktor FIFA-játékvezetője volt) rendeztek villámtornát, amit a megyei sportigazgatók nyertek meg. Az előző nap a házigazda hajdú-bihariak elleni 1-2-vereséggel kezdő, csoportmásodikként továbbjutó borsod-abaúj-zempléniek egy-kettőre összekapták magukat, majd a fejériek és a csongrádiak legyőzésével a fináléba jutottak. A szintén csoportmásodik BLSZ a hajdú-bihariak és a baranyaiak elleni sikerrel masíroztak a döntőbe. Végül a borsodiak nagy küzdelemben győzték le a budapestieket, míg a harmadik helyet a baranyaiak szerezték meg. A legsportszerűbb csapat is Borsod-Abaúj-Zemplén lett. A legjobb kapusnak Veizer Rolandot (Hajdú-Bihar) titulálták, a legjobb mezőnyjátékos címét Csamangó Tamás (Csongrád) érdemelte ki, a gólkirálynak járó elismerést Katona Balázs (Bács-Kiskun) vehette át. Zárszavában Hanacsek Attila, az MLSZ JB másik alelnöke megköszönte a hajdú-bihariak kifogástalan lebonyolítását, külön kiemelve Berettyán Péter FIFA-asszisztens áldozatos munkáját. Búcsúzásként elhangzott, hogy jövőre Somogy megye várja a XI. Sípmesterek Fesztiváljának résztvevőit.
LTL

Bővebb információ, teljes eredménylista és galéria:
http://www.hbjb.hu/sipmesterek-fesztivalja.html
Borsod_sipmesterComments are closed.