Jozef Marko hasznos tanácsai a játékvezetőknek- MLJT
content top
-->
Jozef Marko hasznos tanácsai a játékvezetőknek

Jozef Marko hasznos tanácsai a játékvezetőknek

Az éves rendezvénynaptár szerint novemberben újabb elit napot tartottak az NB I-es, valamint az NB II-es játékvezetői és asszisztensi, illetve a női keret tagjainak Budapesten.

Az egész napos kurzus fizikai felmérővel kezdődött. A Puskás Ferenc stadion rekortánján tesztek vártak az első és a másodosztályú keret tagjaira. A 6×40 métert fotocellás méréssel teljesítették szintidőre, majd 20×150 méteres intervall teszt következett az érdekelteknek. A hölgyek a közeli KSI-pályán rótták a köröket. Ezt követően a Syma Csarnok helyiségében folytatódott a program.

Berzi Sándor, az MLSZ JB elnöke régi barátját üdvözölte a pozsonyi születésű Jozef Marko személyében. A korábbi FIFA-játékvezető az Európai Labdarúgó Szövetséget képviselte. A köztiszteletnek örvendő Marko hazájában 182 élvonalbeli mérkőzést vezetett, tizenkét éven át volt tagja a nemzetközi keretnek. Előadásában részletesen elemezte, hogy az alapvonali játékvezetők szerepeltetésével miként lehet a leghatékonyabb a kommunikáció. Különböző klipeket sorakoztatott fel, amelyeket interaktív módon dolgoztak fel. A szituációkat egy-egy kijelölt játékvezető vagy asszisztens angolul analizálta, majd Jozef Marko kijelölte a helyes utat, konklúzióját mindegyik esetben hatásos érvekkel támasztotta alá. Az elit napon a szlovák vendég tartalmas prezentációval gazdagította a jelenlévők tudástárát, amit azóta igyekeznek átültetni a gyakorlatba a labdarúgópályákon.Comments are closed.