Ismét báloztak a játékvezetők- MLJT
content top
-->
Ismét báloztak a játékvezetők

Ismét báloztak a játékvezetők

Soha nem tapasztalt nagyságrendű volt az idei MLJT-bál: összesen 360-an érezték jól magukat a balatonőszödi Erzsébet Szállodában. Az impozáns helyszín alkalmas volt az ekkora vendégsereg kulturált befogadására. A hagyományos rendezvényt megtisztelte jelenlétével többek között Berzi Sándor, az MLSZ alelnöke, a JB elnöke, Csíki Károly, az MLSZ versenyszervezési igazgatója, Nagy Miklós, az MLJT örökös, tiszteletbeli elnöke, Puhl Sándor és Hanacsek Attila, az MLSZ JB alelnökei és Palotai Károly, korának egyik legkiválóbb játékvezetője is. A házigazda szerepét Székely Ferenc, a PMLSZ JB elnöke látta el.

– Az előző évi bált 230 fővel rendeztük meg, ezúttal 130 fővel nőtt a létszám, ami azt igazolja, hogy jó ötlet volt újraéleszteni a régi hagyományokat – jelentette ki köszöntőjében Tóth Vencel, az MLJT elnöke.

Az élet néha különös helyzeteket produkál: a bál előtti napon kísérték utolsó útjára Németh Lajost, aki korának legjobb játékvezetője volt hazánkban, 69 évet élt. Az ő és az elmúlt esztendőben elhunyt valamennyi megyei játékvezető tiszteletének adóztak egyperces néma felállással.

– A 2013-as év mérföldkő volt a magyar játékvezetés történetében. Bevezettük a hat játékvezetős rendszert és ezzel együtt a professzionális játékvezetés intézményét. Ettől a változástól mindenképpen a színvonal emelkedését várjuk. A bajnokság átszervezésével sok fiatal került az előtérbe. Az akadémisták nyilván arról álmodoznak, hogy ők is profik szeretnének egyszer lenni, remélhetőleg mindent meg is tesznek ennek érdekében.

A 75 esztendős Nagy Miklóst, az MLJT örökös, tiszteletbeli elnökét köszöntötték, majd a hagyományhoz hűen a bál keretében ismerték el a jubiláns játékvezetőket, ellenőröket. Szintén tradíció, hogy ilyenkor adják át a FIFA-kerettagok jelvényeit. A vacsorát követően a Joker zenekar és Habók János bűvész szórakoztatta a bálozókat másnapig.

A jubilánsok:

25 éve vizsgázott:
Ábrahám Attila
Boda György
Horváth Sándor
Sápi Csaba
Szabó Zsolt

30 éve vizsgázott:
Bede Ferenc
Hanacsek Attila
Hrabovszky András
Kispál Róbert
László György
Tumó György

35 éve vizsgázott:
Hamar László
Molnár László
Nyilas Csaba

40 éve vizsgázott:
Divinyi Béla

50 éve vizsgázott:
Hartmann Lajos

55 éve vizsgázott:
Csernefalvy László
Hévízi Ottó
Palotai Károly
Szilvási József

65 éve vizsgázott:
Kaposvári József

A nemzetközi kerettagok:

FIFA-játékvezetők:
Andó-Szabó Sándor
Bognár Tamás
Fábián Mihály
Kassai Viktor
Németh Ádám
Vad II István

Gaál Gyöngyi
Kulcsár Katalin
Urbán Eszter

FIFA-asszisztensek:
Albert István
Berettyán Péter
Erős Gábor
Kispál Róbert
Lémon Oszkár
Ring György
Szpisják Zsolt
Tóth Vencel
dr. Varga Zsolt
Viszokai László

Hima Andrea
dr. Kulcsár Judit
Makkosné Petz Brigitta
Török Katalin

FIFA-játékvezetők, futsal:

Farkas Balázs
Kovács Gábor

FIFA-játékvezetők, strandlabdarúgás:

Herbály Péter
Mészáros IstvánComments are closed.