Elhunyt Németh Lajos- MLJT
content top
-->
Elhunyt Németh Lajos

Elhunyt Németh Lajos

Elhunyt az 1986-os vb játékvezetője, Németh Lajos

Vasárnap 69 éves korában betegség következtében elhunyt az egykori FIFA-játékvezető, Németh Lajos, aki a mexikói világbajnokságon képviselte a magyar színeket.

Az 1986-os vb-n ő vezette a Dánia–Skócia találkozót Nezahualcóyotl városában, ahol a skandinávok Elkjaer-Larsen góljával nyertek. A magyar sípmester segítői a német Siegfried Kirschen és a szaúd-arábiai Fallaj Al-Shanar voltak. E meccsen kívül további öt találkozón partjelzett.

– Óriási élmény volt mindegyik meccs. Sajnos, a magyar válogatott korán hazautazott, nekem sikerült a vébé végéig ott maradnom – nosztalgiázott a Síp és Zászló országos játékvezetői kiadvány legutóbbi számában Németh Lajos. Játékosként 101-szer játszott az NB I-ben békéscsabai színekben (18 gólt szerzett), az NB I B gólkirálya volt, tagja az 1974-es utánpótlás Európa-bajnok válogatottnak. Játékvezetőként 1978-ban vizsgázott le, két évvel később debütált az NB II-ben a Ganz MÁVAG-BVSC mérkőzésen, rá egy évre a Csepel-Pécs találkozó volt az első élvonalbeli meccse. Két esztendővel később lett FIFA-játékvezető. Pályafutása befejezése után a Békés megyei JB oktatási bizottságát vezette, ellenőrként járta a pályákat. Az utóbbi években már csak annyi kapcsolata volt a sportággal, hogy kijárt szeretett klubja, az Előre meccseire. A játékvezetői lapban nyilatkozta:
– Vallom: a játékvezető kezében van a síp, ha igényli a helyzet, felül kell bírálnia az asszisztensét. Nem szabad dölyfösnek lennie, de igenis fel kell vállalni a nehéz döntéseket. Az asszisztenseknél a leshatár pontos követése a legfontosabb, mert csakis így maradnak hitelesek.

Németh Lajos 69 évesen hunyt el. Emlékét megőrizzük.Comments are closed.