Ha hibázol, senki nem nézi el, hogy világsztároknak működtél!- MLJT
content top
-->
Ha hibázol, senki nem nézi el, hogy világsztároknak működtél!

Ha hibázol, senki nem nézi el, hogy világsztároknak működtél!

– Már jó pár hónap eltelt a vébé óta. Mi maradt meg leginkább a négy meccsből számodra?

– Az hogy egy csodálatos, tökéletesen szervezett tornán vehettünk részt, amelyen nem hoztunk szégyent a magyar játékvezetésre, méltóképpen képviseltük hazánkat.

 Az USA-Ghána meccs sokáig emlékezetes marad…

 –  Melyik volt a legemlékezetesebb mérkőzésed és miért?

– Nem kell sokat gondolkoznom: az Egyesült Államok-Ghána összecsapás. Színvonalas találkozó volt, 2X15 perc hosszabbítással, no és azért is került reflektorfénybe a meccs, mert Ghána volt az egyetlen állva maradt afrikai csapat. Mi is az egész világ előtt bizonyíthattunk! Nagyon jó érzés volt, hogy a mérkőzés utáni megbeszélésen, az értékelésen elmondták, hogy szinte hiba nélkül oldottuk meg a ránk bízott feladatot!

 –  Szakmailag melyik szituáció volt számodra a legnehezebb a vb-n?

– Éppen az USA-Ghána találkozóról maradt meg bennem egy momentum: egy amerikai támadásnál, egy lesgyanús szituációnál a „várj és nézz” technikát alkalmazva nem jeleztem, és a kontrából lőtték a győztes gólt a ghánaiak. Jólesett a dicséret a mérkőzés után…

 – Te átélted a különböző újítási kísérleteket (nyomógombos zászló, headset, négy, majd hat játékvezetős rendszer). Véleményed szerint miként lehetne még jobban redukálni a hibákat?

– Egyszerű a válasz: a játékvezetők, asszisztensek részéről még nagyobb odafigyeléssel, és persze a minél profibb körülmények megteremtésével.

 – Mennyire érzed, hogy jobban tisztelnek a vb után a játékosok a magyar bajnokikon – akár a BL-mérkőzéseken?

– Többnyire mindenhol gratuláltak – de ez semmit nem jelent. Az élet nem áll meg, és a játékvezetésre különösen igaz, hogy a múltból nem lehet megélni. Ha hibázol, senki nem nézi el neked, mert te egy vb-n világsztárok mérkőzésein működtél. Számunkra csak egy út létezik: itthon és külföldön továbbra is a maximumot kell nyújtanunk és arra törekedni, hogy a lehető legkevesebb hibával oldjuk meg a ránk bízott feladatokat!

 Kassai-Erős: 300 mérkőzés együtt!

 – Szűkebb pátriádban, Esztergomban, hogyan fogadták a sikereidet? 

– Természetesen nagy örömmel! Sokan állítottak meg az utcán, gratuláltak és további sok sikert kívánva bíztattak! Jó érzés volt, hogy a vb alatt a főtéren szurkoltak nekem és egy kifeszített transzparenssel is biztattak. A felirat nagyon ötletes volt: Légy ERŐS  Gábor!!!  Hajrá, Esztergom!

 – Nemrég mesélted, hogy Viktorral már lassan a 300. közös mérkőzéseteken is túl lesztek. Olyanok vagytok már, mint két testvér. Mesélj erről a nem mindennapi munka- és baráti kapcsolatról.

– Igen Viktorral 10 éve dolgozunk együtt. Érdekes hogy a közös munkánk csak az országos keretben kezdődött, tehát ez a nagy szám kizárólag az országos meccsekre vonatkozik! A megyében soha nem működtünk együtt. Ennyi idő után már természetes, hogy maximálisan megbízunk egymásban, hiszen ez az egyik legfontosabb eleme a jó kapcsolatnak. Tudjuk egymásról, hogy nem csupán a pályán, hanem azon kívül is számíthatunk egymásra, és ez nagyon nagy dolog!

 „Továbbra is teljes odaadással!”

 – Mit üzensz azoknak, akik most kezdik el a játékvezetést?

– Először is sok sikert és kitartást, hiszen egy nagyon szép szakmát kezdtek el! Nagyon fontos, hogy mindig tiszta fejjel és odaadással űzzék ezt a hobbit, mert e nélkül nagyon nehéz lesz! Lelkiismeretesen és alázattal kell szolgálni ezt a szép sportágat!

 –   Az ősz nagy részét kénytelen voltál kihagyni. Mi történt?

– Sajnos a világbajnokság után egy komoly betegségen estem át, amit csak műtéttel lehetett orvosolni! Megfogadva a szakemberek tanácsát, októberben átestem a beavatkozáson, ami szerencsére tökéletesen sikerült…

 –   2011-es tervek?

– Továbbra is teljes odaadással szolgálni a játékvezetést és a lehető legkevesebb hibaszázalékkal működni!

 V. T.Comments are closed.