Kleinheislerék kupavisszavágóján Bognár Tamásék- MLJT
content top
-->

Kleinheislerék kupavisszavágóján Bognár Tamásék

A 15 éve újjáépített lisszaboni Estadio Jose Alvalade adott otthont a Sporting-Asztana Európa Liga-visszavágónak, amit a 16 közé jutásért bonyolítottak le. A stadionban rendezték a 2004-es Eb öt mérkőzését, valamint egy évvel később az UEFA-kupadöntőt. Ezúttal a portugálok kétgólos előnnyel léptek pályára, miután Kazahsztánban 3-1-re győztek. A második felvonás Bognár Tamás sípjelére kezdődött el.

A Sporting már a 3. percben vezetést szerzett Bas Dost révén, amire Marin Tomasov válaszolt a magyar válogatott középpályás Kleinheisler Lászlót is soraiban tudó Asztana részéről. A második félidőben Bruno Fernandes duplájával elhúztak a házigazdák, de végül mégsem örülhettek az újabb győzelemnek, mert előbb Patrick Twumasi szépített a 80. percben, a 94. percben pedig Dmitrij Shomko 3-3-ra alakította a végeredményt. Ezzel együtt a luzitánok jutottak tovább, és készülhetnek a márciusi, a cseh Viktoria Plzen elleni nyolcaddöntőre.

A Sporting-Asztana találkozón Bognár Tamás asszisztensei Buzás Balázs és Theodoros Georgiou voltak, alapvonali játékvezetőként Farkas Ádám és Solymosi Péter segítette a munkáját, míg a tartalék-játékvezető Kóbor Péter volt.

Íme, a meccs összefoglalója:Comments are closed.