Kemény edzőtáborral készültek a játékvezetők a bajnoki rajtra- MLJT
content top
-->

Kemény edzőtáborral készültek a játékvezetők a bajnoki rajtra

Hamarosan kezdődik az OTP Bank Liga 2017/2018-as bajnoki szezonja, a játékvezetők és az asszisztensek a kemény felkészülés után készen állnak a rajtra.
Az NB I-es és NB II-es játékvezetők, asszisztensek nyári, felkészítő edzőtáborozására 2017-ben Bükön került sor. Az ötnapos programsorozat során különböző szakmai előadásokat, elemezéseket, szellemi teszteket végeztek el a játékvezetők, míg a Sugár úti atlétikai centrumban bonyolították le a fizikai felmérőt.

– Nemcsak a labdarúgóknak, a játékvezetőknek is tökéletes fizikai állapotban kell lenniük. A teszt eredményei azt bizonyítják, hogy kivétel nélkül mindenki fitten várja az új bajnokságokat – emelte ki Puhl Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség játékvezető bizottságának alelnöke.
A büki edzőtáborban a játékvezetők részletesen áttekintették a friss szabályváltozásokat is.

– Meggyőződhettünk arról, hogy nagyon komoly munkát végeznek a kollégák. Azzal, hogy egy éve csökkent az NB I mezőnye, és egycsoportos lett a másodosztály, valamint kevesebb csapat alkotja a harmadosztályt, érzékelhetően gyorsult a játék, nőtt a versenyhelyzet, így kiélezettebbekké, szorosabbakká váltak a meccsek, ez pedig kiváló állapotban lévő, felkészült játékvezetőket, asszisztenseket igényel – jelentette ki Hanacsek Attila, az MLSZ JB másik alelnöke.

A büki edzőtáborban az NB I-es és NB II-es játékvezetők, asszisztensek és ellenőrök összetartását követően az NB III-as keret tagjai adtak számot tudásukról, felkészültségükről.

Szabolcs-Szatmár-Bereget Karakó Ferenc (FIFA), dr. Kulcsár Judit (FIFA), Takács János, Szilágyi Norbert (NB II), Sándor Csaba, Benkő Róbert (NB III), meghívottként Valu Tibor, Takács Ákos, Soós András és Kiss Petra, míg ellenőrként dr. Jekő József képviselték.Comments are closed.