A pozsonyiak jereváni EL-selejtezőjén Farkas Ádámék- MLJT
content top
-->

A pozsonyiak jereváni EL-selejtezőjén Farkas Ádámék

Örményországba utazik a magyar játékvezetői négyes, ahol a Pjunyik vendége a Slovan.

Priskin Tamás előző klubja, a pozsonyi Slovan a jereváni Pjunyik otthonába látogat a labdarúgó Európa-liga selejtezőjének első fordulójában.

A Pjunyik (örmény nyelven: Ֆուտբոլային Ակումբ Փյունիկ Երեւան) csapatát annak ellenére, hogy csak 1992-ben alapították, az egyik legsikeresebb együttesnek számít hazájában: 13 alkalommal nyerte meg a bajnokságot, 5-ször hódította el a kupát, valamint 6-szor diadalmaskodott a Szuperkupában. Nyolcszor végzett az élen zsinórban 2001 és 2008 között, 2004-ben pedig triplázott, mindhárom címet elnyerte. Tavaly óriási meglepetésre 2-0-ra kikaptak a gibraltári Europa FC ellen, és kiestek.

A pozsonyi Slovan tradicionális klub: 1919. május 3-án alapították. A csehszlovák bajnokság első osztályát nyolc, a szlovákot pedig tíz alkalommal nyerte meg a csapat. A legnagyobb sikert a Kupagyőztesek Európa-kupájának elhódítása jelentette az 1968–69-es szezonban. Hajdanán még Kubala László is a soraikat erősítette.

A Pjunyik Jerevan-Slovan Bratislava Európa Liga-selejtező elsp felvonása június 29-én 17 órától annak a Farkas Ádámnak a sípjelére kezdődik, aki a nemzetközi keretben egy kategóriát előrelépett. Asszisztensei Albert István és Szert Balázs lesznek. Tartalék-játékvezetőként a hazai összevetésben az elmúlt évad legjobbjának választott Solymosi Péter bizonyíthat. A párharc továbbjutója a Lyngby-Bangor City győztesével találkozik a második fordulóban.Comments are closed.