Kassai Viktorék a dél-koreai U 20-as világbajnokságon- MLJT
content top
-->

Kassai Viktorék a dél-koreai U 20-as világbajnokságon

Dél-Korea adott otthont az idei U20-as labdarúgó-világbajnokságnak, ahol magyar játékvezetői trió is bizonyíthatott.

A 24 válogatott részvételével rendezett vébé vasárnap ért véget: a fináléban Anglia győzte le Venezuelát, a harmadik helyet pedig a gól nélküli meccs utáni büntetőrúgásokkal Olaszország szerezte meg Uruguay előtt.

A 2018-as oroszországi világbajnokság előtt mindenképpen jelzés értékű, hogy a magyar játékvezetői hármasra számított a FIFA a dél-koreai korosztályos vébén. A négy évvel korábbi, törökországi U20-as vb-n Kassai Viktor asszisztensei Erős Gábor és Albert István voltak. Előtte, 2007-ben Kanadában úgyszintén U20-as vébén bíráskodott Kassai Viktor, akkor Erős Gábor és Vámos Tibor volt még tagja a teamnek. A decemberi, Japánban lebonyolított klubvilágbajnokságon már Ring György és Tóth Vencel asszisztensi tevékenységére támaszkodhatott, ahol a videobíró segítségét is igénybe vették.

Ezúttal a Szenegál-Szaúd-Arábia találkozón kaptak szerepet először az Incheon Stadiumban, a találkozót a szenegáliak nyerték 2-0-ra. Miként akkor, a Jejuban rendezett Argentina-Guinea mérkőzésen (6-0) is Ring György, valamint Tóth Vencel segítette Kassai Viktor munkáját.Comments are closed.