Kovács Gábor a kazahsztáni Final Four-ban- MLJT
content top
-->

Kovács Gábor a kazahsztáni Final Four-ban

Magyar játékvezető is fújja a sípot a legrangosabb kupasorozat végjátékában.

A Bajnokok Ligájára hajazó Futsal Cup négyes döntőjének ezúttal a kazah főváros impozáns sportkomplexuma, a 15 ezres kapacitású New Almaty Arena ad otthont. Az április 28-án, pénteken kezdődő Final Four házigazdája a Kajrat, melynek egyik légiósa a magyar válogatott erőssége, Dróth Zoltán. Honfitársa, a két lisszaboni és lleidai megbízatása után a negyedik fináléjára készülő Kovács Gábor tagja a játékvezetői keretnek.
– Ugyanaz a négy játékvezető kapott meghívást, mint két éve: a román Bogdan Sorescu, a horvát Sasa Tomic, az olasz Alessandro Malfer és én. Nagy kihívás lesz az idei is, mert régen látott erősségű mezőny jött össze – jegyezte meg az elindulás előtt a rutinos, épp tíz éve nemzetközi kerettag FIFA-játékvezető, aki vezetett már Eb-döntőt, közreműködött világbajnoki fináléban.
A nyitónapon a címvédő, a brazil Kaká révén irányított orosz Ugra Yugorsk a tavalyelőtti harmadik helyezett portugál Sportinggal csap össze. (A lisszaboniak novemberben 4-1-re győzték le a győrieket.) Az elődöntő másik párharcában a Ricardinhóval felálló, háromszoros Final Four-győztes spanyol Inter FS a Kajrat Almaty ellenfele lesz. A kazahoknak már kétszer sikerült elhódítaniuk a 15 kilós aranyserleget. Április 30-án kerül sor a bronzmeccsre és a döntőre. Izgalmas, tartalmas, forró hangulatú kazahsztáni hosszú hétvégére van kilátás.

UEFA match officals (L-R) Alessandro Malfer, Gábor Kovács and Sasa Tomic during the UEFA Futsal Cup final between Kairat Almaty and FC Barcelona

UEFA match officals (L-R) Alessandro Malfer, Gábor Kovács and Sasa Tomic during the UEFA Futsal Cup final between Kairat Almaty and FC BarcelonaComments are closed.