José Mourinho csapata EL-meccsén Bognár Tamásék- MLJT
content top
-->

José Mourinho csapata EL-meccsén Bognár Tamásék

Magyar játékvezetői hatos a Manchester United ukrajnai Európa Liga-csoportmérkőzésén.

Rangos küldést hozott a Mikulás Bognár Tamás részére. A 38 esztendős FIFA-játékvezető sípjelére kezdődik december 8-án 19 órától az odesszai Csernomorec Stadionban a Zorya Luhansk-Manchenster United EL-csoporttalálkozó.

Az 1923-ban alapított ukrán klub jelenleg a harmadik helyen áll hazája bajnokságában a Sahtar Donyeck és a Dinamo Kijev mögött. Jurij Vemydub edző csapata az Európa Liga A csoportjában nyeretlenül sereghajtó. A két pontot vendéglátóként szerezte: a Fenerbahce és a Feyenoord ellen is 1-1-re végeztek a hat légiós foglalkoztató luhanszkiak.

A hússzoros angol bajnok és tizenegyszeres FA kupagyőztes Vörös Ördögök háromszor nyerték meg a kontinens első számú kupasorozatát (BEK, Bajnokok Ligája) és kétszer a Kupagyőztesek Európa-kupáját, jelenleg a Premier League hatodik helyezettjei. Jose Mourinho edző együttese a Feyenoord elleni vereséggel debütált (0-1), aztán Ibrahimovic góljával verte a Luhanskot az Old Traffordon, majd ugyanott a Fenerbahce is kapitulált (4-1), Törökországban viszont visszavágott (1-2), utóbb pedig a Feyenoordot győzték le Pogbáék.

A közelmúltban a Manchester United két európai kupamérkőzését is magyarok vezették: tavaly a Wolfsburg ellen Kassai Viktor, februárban a Midtjyllanddal szembeni összecsapáson pedig Vad II István bíráskodott. Ezúttal az idei Európa-bajnokságon alapvonali játékvezetőként közreműködő Bognár Tamás dirigálja az EL-csoportmeccset. Asszisztensei az azerbajdzsáni U 17-es Eb döntőjében bizonyító Buzás Balázs és a nemzetközi porondon is rutinos dr. Varga Zsolt lesznek, emellett Farkas Ádám és Solymosi Péter alapvonali játékvezetők hasznos észrevételeire számíthat. A tartalék-játékvezetői teendőket Georgiou Theodoros látja el Jurij Vemydub és Jose Mourinho között.

Bognár Tamás U 19Comments are closed.