Telt ház Bognár Tamásék vb-selejtezőjén- MLJT
content top
-->

Telt ház Bognár Tamásék vb-selejtezőjén

A harmincháromezer szurkoló belehajszolta a győzelembe kedvenceit Antalyában, a Törökország-Koszovó világbajnoki selejtezőn, melyet magyar játékvezetői négyes közreműködésével rendeztek meg.

Bognár Tamás sípjelére kezdődött az Antalyaspor nemrég felújított stadionjában az a párharc, melyre korábban még sosem volt példa. A FIFA először engedélyezte Koszovó részvételét a vb-selejtezősorozatban, ahol eddig a finnek elleni idegenbeli döntetlen (1-1) után Horvátországgal (0-6) és Ukrajnával (0-3) szemben is alulmaradtak a balkániak. Ezúttal a szintén nyeretlen Törökország vendégei voltak. Fatih Terim szövetségi kapitány csapata a horvátok (1-1) és az ukránok (2-2) elleni ikszet követően kikaptak Izlandon (0-2), így az első győzelem reményében léptek pályára a stadiont teljesen megtöltő, fantasztikus hangulatot teremtő 33 ezer drukker előtt.

Az első játékrészben nem született gól, utána viszont négy percen belül kettő is: az 51. minutumban Burak Yilmaz, a kínai Beijing Guoan légiósa, majd röviddel utána Volkan Sen, a Fenerbahce középpályása ragadtatta gólörömre a fanatikusokat.

Bognár Tamásnak a antalyai vb-selejtezőn Buzás Balázs és dr. Varga Zsolt asszisztensek nyújtottak biztos támaszt, míg tartalék-játékvezetőként (miként korábban a Liechtenstein-Albánia találkozón) ezúttal is Karakó Ferenc ügyelt a technikai zónák rendjére.

Íme, a találkozó összefoglalója: https://www.youtube.com/watch?v=F1SY0kuHqoM

turkiyeComments are closed.