Vad II Istvánék a Bölények katlanjában- MLJT
content top
-->

Vad II Istvánék a Bölények katlanjában

Magyar játékvezetői hatos közreműködésével rendezik meg a belga-török EL-párharcot.

Gent és Konya légvonalban 2700 kilométerre található egymástól, csütörtökön viszont egymással szemben találja magát a belga és a török város futballcsapata az Európa Liga H csoportjában. Az egyszeres bajnok házigazdák tavaly még a BL csoportkörében szerepeltek, a vendégek viszont először próbálnak szerencsét a nemzetközi kupaporondon.

Kelet-Flandria tartomány legnagyobb városát kikötője és egyeteme miatt Észak Firenzéjeként is emlegetik. A futballklubja, a KAA Gent komoly hagyományokkal bír, hiszen 1864-ben alapították. Becenevük: The Buffalos (A Bölények). Az EL aktuális kiírásában a román Viitorul Constanta (5-0, 0-0) és a macedón Shkendija (2-1, 4-0) búcsúztatásával jutottak a csoportkörbe. Az első fordulóban Bragában Milicevic révén korán vezetést szereztek, végül 1-1-es döntetlent játszottak Portugáliában. Hein Vanhaezebrouck edző csapata jelenleg a Jupiler League negyedik helyén áll.

A Konyasport 1922-ben alapították Konya városában, 1981-ben pedig összevonták a rivális Konya İdmanyurdu klubbal, akkor lett a klub színe a zöld-fehér. Tíz év szünet után 2003-ban kerültek fel újra a török élvonalba, nemrég pedig kiharcolták az EL-szereplést. A csoportkör nyitányán hazai pályán az ukrán Sahtar Donyecktől 1-0-ás vereséget szenvedtek Aykut Kocaman tanítványai.

Szeptember 29-én 19 órától Vad II István sípjelére kezdődik a KAA Gent-Konyaspor párharc. A játékvezető egy éve az FC Bruges nápolyi, három esztendeje pedig a Standard Liege minszki meccsét vezette, de nem csak belga csapattal, hanem törökkel is találkozott a közelmúltban: tavalyelőtt ilyentájt a Galatasaray-Anderlecht Bajnokok Ligája-mérkőzésen fújta a sípot. Miként akkor, ezúttal is Albert István és Berettyán Péter lesznek az asszisztensei. Alapvonali játékvezetőként Erdős József és Andó-Szabó Sándor segítik a munkáját, míg a tartalék-játékvezető szerepét Erős Gábor tölti be a KAA Gent stadionjában, a Bölények katlanjában.Comments are closed.