Cabrini csapatának Eb-selejtezőjén Gaál Gyöngyiék- MLJT
content top
-->

Cabrini csapatának Eb-selejtezőjén Gaál Gyöngyiék

Egy nappal azután, hogy Urbán Eszter vezeti a Wales-Izrael Eb-selejtezőt, újabb magyar játékvezetői hármas bizonyíthat.

A 18 ponttal listavezető Svájc mögött második helyezett, 12 pontos Olaszország Észak-Írországban lép pályára a női Eb-selejtező 6. csoportjában. A 10 ponttal harmadik csehek mögött helyet foglaló 7 pontos szigetországiak a pont nélküli grúzokat előzik meg a tabellán.

Lurgan városában a Moumeview Park ad otthont az észak-ír-olasz párharcnak. Fordított felállásban áprilisban Reggio Emíliában a vendéglátók vesztes állásból gyűjtötték be a három pontot: a 62. percben Simone Magill révén vezettek Alfie Wylie tanítványai, amire a hátralévő szűk félórában Daniela Sabatino, Ilaria Mauro és Daniela Stracchi reagált, kialakítva a 3-1-es végeredményt. A taljánok szövetségi kapitánya immár 2012 óta Antonio Cabrini, a legendás hátvéd, aki tagja volt az 1982-ben világbajnok válogatottnak.

A 15. esztendeje FIFA-kerettag Gaál Gyöngyi két világbajnokságon (2007, 2011) és két Európa-bajnokságon (2005, 2009) képviselte Magyarországot. Tavasszal ő volt a tartalék-játékvezető a női BL-fináléjában, melyet Kulcsár Katalin vezetett. Miként ott, ezúttal is dr. Kulcsár Judit lesz az egyik asszisztens, aki Makkosné Petz Brigittával segítik majd Gaál Gyöngyi munkáját az oldalvonalaknál. A kispadok között Ruthanne Wright látja el a tartalék-játékvezető szerepét.

gaal-gyongyi1Comments are closed.