Kószó József az égi futballpályákat járja immár- MLJT
content top
-->

Kószó József az égi futballpályákat járja immár

A korább országos kerettag játékvezető életének 78. évében váratlanul elhunyt.

Kószó József 1938. november 17-én született Szegeden. A labdarúgással fiatalon kötött barátságot a Csikar fémjelezte Szegedi Móravárosi Kinizsi csapatánál. Labdarúgóként a SZVSE NB II-es felnőtt csapatában játszott (már 16 évesen), pályafutását a szegedi Spartacusban fejezte be.
Az aktív labdarúgást követően 1965-ben játékvezetői vizsgát tett. Sikeres pályafutást vallhatott magának: 1975-től 10 éven át tagja volt az országos keretnek, az NB II meghatározó tagjaként. Számos mérkőzésen működött közre az NB I-ben is – főként Pádár László oldalán. Eredményes életszakaszát követően a Csongrád Megyei JB munkáját segítette aktív játékvezetőként. Sokat segített a fiataloknak, átadva tapasztalatát.
A labdarúgó pályáktól 2010-ben 45 éves működést követően köszönt el, de a mozgással később sem hagyott fel, heti rendszerességgel futott, úszott.
A játékvezetést fiával (Kószó Csaba) is megszerettette, aki tagja volt az országos asszisztensi keretnek, majd attól elköszönve jelenleg is aktívan vesz részt a megyei mérkőzéseken.

Kószó JózsefComments are closed.