A zágrábi Maksimirban bizonyíthat ismét Bognár Tamás- MLJT
content top
-->

A zágrábi Maksimirban bizonyíthat ismét Bognár Tamás

A Lokomotiva–Genk Európa Liga-play off első felvonásán a magyar játékvezetői négyes.

Egyidőben két EL-play off találkozón bizonyíthatnak a magyar bírók: augusztus 18-án Athénban Vad II István a Panathinaikosz-Bröndby, Zágrábban pedig Bognár Tamás a Lokomotiva-Genk mérkőzést vezeti 20 órától.

A Maksimir stadion a bajnok Dinamo Zagreb otthona. Ott kerül sor augusztus 17-én a BL-selejtezőre, ahol a Salzburg a vendég. Egy nappal később a Lokomotiva fogadja belga riválisát. A kisebbik fővárosi alakulat az EL-selejtező első körében az andorrai UE Santa Coloma együttesét 7-2-es összesítéssel (3-1, 4-1) ejtette ki. Utána a finn Rovaniemi PS következett: az idegenbeli 1-1-et követően hazai pályán 3-0-ra győzött Mario Tokić edző csapata. Az újabb akadályt a Vorszkla Poltava képezte: a zágrábi gól nélküli döntetlen után 3-2-re nyertek Ukrajnában. Tavaly a Lokomotiva a 4. helyen végzett, ezzel jutott ki a kupaporondra, ezúttal viszont 5 forduló után nyeretlenül várják a folytatást.

A KRC Genk (teljes nevén Koninklijke Racing Club Genk) egyaránt háromszor nyert bajnokságot és kupát Belgiumban. Korábban játszott náluk Tőzsér Dániel is, 2009 óta pedig a kapus Köteles László a csapat magyar idegenlégiósa. Az EL aktuális kiírásában a montenegrói FK Budućnost Podgorica ellen 2-0-ás előnyt szereztek, azonban a visszavágón ugyanúgy kikaptak, végül a 4-2-re abszolválták a büntetőpárbajt. Utána az ír Cork City gárdáját 1-0-ra és 2-1-re is legyőzte a Peter Maes tréner által irányított együttes.

Két hete a SønderjyskE-Zagłębie Lubin (1-1) EL-selejtező visszavágót vezette Bognár Tamás, ezúttal úgyszintén dr. Varga Zsolt és Buzás Balázs asszisztensekre támaszkodhat, és hasonló módon Solymosi Péterre hárulnak a tartalék-játékvezetői teendők augusztus 18-án, csütörtökön 20 órától a zágrábi Maksimir stadion közönsége előtt.

BogeszComments are closed.