Görög-dán EL-párharcot vezet Vad II István- MLJT
content top
-->

Görög-dán EL-párharcot vezet Vad II István

A Panathinaikosz-Bröndby EL-play off meccsen bizonyíthat a magyar játékvezetői négyes.

Miközben javában tartanak a riói ötkarikás játékok, az első modern olimpia helyszínén, Athénban bizonyíthatnak a magyar játékvezetők. A Panathinaikosz-Bröndby párharc az Európa Liga-play off első felvonása, melynek az Apostolos Nikolaidis stadion ad otthont.

A Panathinaikosz címerében szerepel a beceneve is: Trifili, azaz Lóhere. A Jórgosz Kalafátisz által 1908-ban alapított klub (görögül: ΠΑΕ Παναθηναϊκός Αθλητικός Όμιλος) eddig 20 alkalommal nyerte meg hazája bajnokságát, 18-szor pedig elhódította a kupát. Jelenlegi edzője egy éve az olasz Andrea Stramaccioni, aki korábban az Internazionale és az Udinese trénere is volt.

Az EL-selejtező előző körében az AIK Solna csapatát oda-vissza kapott gól nélkül győzték le: előbb Athénban 1-0-ra, majd Stockholmban 2-0-ra nyertek.

A Bröndby (teljes nevén Brøndby Idrætsforeing) tízszeres bajnok, hatszoros kupagyőztes Dániában. A német Alexander Zorniger vezetésével a skót Hibernian együttesét idegenben 1-0-ra verték, ám otthonukban hasonlóképpen alulmaradtak, végül büntetőpárbajban harcolták ki a továbbjutást (5-3). Utána a Dárdai Pál nevével fémjelzett Hertha vendégei voltak, és Berlinből 1-0-ás vereséggel tértek haza. A visszavágó a finn Teemu Pukki gálájáról szólt, aki háromszor is bevette a látogatók kapuját (3-1). A skandináv gárda másodedzője az ötszörös válogatott Bódog Tamás.

Augusztus 18-án, csütörtökön 20 órakor Vad II István sípjelére kezdődik a Panathinaikosz-Bröndby meccs. Mindössze három hete vezetett utoljára dán csapatnak: az Astra Giurgiu–FC København BL-selejtezőn bíráskodott. Miként akkor, ezúttal is bátran támaszkodhat asszisztenseire, Albert Istvánra és Berettyán Péterre. A tartalék-játékvezetői teendőket a korábbi FIFA-kerettag Szabó Zsolt látja el a görög fővárosban.

Vad Galata(1)Comments are closed.