Ring György az elődöntők és a finálék specialistája- MLJT
content top
-->

Ring György az elődöntők és a finálék specialistája

Kassai Viktor egyes számú asszisztenseként mutatkozott be a kontinensviadalon.

Amikor június 10-én Kassai Viktor belefújt a sípjába a francia-román nyitómérkőzésen, elkezdődött az Európa-bajnokság Ring György számára is. A magyar játékvezetői team-ban ő az az asszisztens, aki a kispadok oldalán helyezkedik.

Pontosan egy évtizede erősíti az országos asszisztensi keretet. Nemzetközi minősítéssel 2008 óta büszkélkedhet, két évvel később pedig új szakaszba lépett az eredményes pályafutása: 2010 nyarától Kassai Viktor játékvezetői csapatának állandó tagja. Részese volt többek között a Barcelona-Manchester United Bajnokok Ligája-döntőnek (2011), továbbá a Real Madrid-Bayern München (2012) és a Bayern München-Barcelona (2013) Bajnokok Ligája-elődöntőknek, valamint a Liverpool- Villarreal Európa Liga-elődöntőnek is.

Nem csak az elődöntők specialistája, hanem a finálék terén is otthonosan mozog: a szingapúri 1. Ifjúsági Olimpiai Játékokon Albert Istvánnal segítették Vad II István munkáját, ahol a nyitómeccsen, az elődöntőben és a döntőben is bizonyítottak. A kolumbiai U 20-as világbajnokságon úgyszintén Vad II István asszisztenseként állt helyt Szpisják Zsolttal. A törökországi U 17-es Eb-re (2008) is szívesen emlékszik vissza, a svédországi U 21-es Eb-n (2009) pedig a holland Björn Kuijpers asszisztense volt a döntőben. A végjátékoknál maradva: a katari Emir-kupa döntőjén (2011) és a szaúd-arábiai Király-kupa fináléjában (2014) is Kassai Viktor tevékenységét segítette, előbb Erős Gáborral, utóbb Kispál Róberttel. A csúcs kétségkívül a Wembleyben rendezett Barcelona-Manchester United BL-döntő (3-1) 2011. május 28-án.

A Hivatásos Labdarúgók Szervezete négyszer választotta Erős Gáborral közösen a bajnoki év legjobb játékvezető asszisztensének.

A 2012-es lengyel-ukrán közös rendezésű Európa-bajnokságon kollégáival két csoportmérkőzés aktív közreműködője lehetett. Pályafutása másik Eb-je remekül kezdődött: rögtön a nyitótalálkozón bizonyíthatott Tóth Vencellel asszisztensi párt alkotva Kassai Viktor csapatában. Június 17-én az Olaszország-Svédország párharcon is remekül teljesített az elődöntők és a finálék specialistája, így joggal várhatja az újabb küldést.

Ring GyörgyComments are closed.