Kassai Viktorék az EL-elődöntő visszavágóján az Anfield Roadon- MLJT
content top
-->

Kassai Viktorék az EL-elődöntő visszavágóján az Anfield Roadon

A Vörösök és a Sárgák színes ütközetét, a Liverpool–Villarreal Európa Liga-elődöntő második felvonását magyar játékvezetői team közreműködésével rendezik meg.

Szinte felrobbant az El Madrigal Stadion, amikor Adrian a 92. percben betalált Mignolet kapujába. Ezzel a góllal 1-0-ra nyert a Villarreal a Liverpool ellen az EL-elődöntő első mérkőzésén, így a spanyolok előnyös pozícióban érkeznek az Anfield Roadra.

Az 1884-ben átadott, azóta modernizált Anfield Road Stadion jellegzetessége a legvérmesebb drukkereket tömörítő rész, a Kop. Ezúttal Klopp kerül a középpontba: a karizmatikus német tréner vezetésével szeretnének kivívni a döntőbe jutást. Utóbb a Borussia Dortmundot a végletekig izgalmas találkozón, két gólos hátrányból fordítva 4-3-ra győzték le a Vörösök.

A Sárgák, azaz a Sárga tengeralattjárónak becézett Villarreal egy mindössze ötvenezer lelket számláló települést képvisel, amely Valenciától egy órányi vonatútra található. A futballcsapat 1998-ban jutott fel először az élvonalba, és 10 évvel később a Real Madrid mögött a második helyen végzett a spanyol első osztályban. Pontosan egy évtizede a Bajnokok Ligájában egészen az elődöntőig menetelt.

Kassai Viktor tartalmas pályafutása újabb rangos állomásához érkezett: EL-elődöntőn bíráskodik. Hétfőn Telkiben vehette át a magyar élvonal legjobb játékvezetőjének járó elismerést, csütörtökön 21.05 órakor pedig a sípjelére kezdődik a Liverpool–Villarreal párharc. Miként majd a franciaországi Európa-bajnokságon, ezúttal is Ring György és Tóth Vencel asszisztensi segítségére támaszkodhat. Az alapvonali játékvezetői teendőket szokás szerint Bognár Tamás és Farkas Ádám látják el. A liverpooli és a villarreali kispadok között a tartalék-játékvezetői szerepet Berettyán Péter tölti be.

A 40 esztendős magyar sípmester vezetett már BL-finálét (2011), világbajnoki elődöntőt (2010), olimpiai döntőt (2008), ezúttal pedig az EL-elődöntőben bizonyíthat társaival együtt.Comments are closed.