Svéd-svájci olimpiai selejtezőn Kulcsár Katalinék- MLJT
content top
-->

Svéd-svájci olimpiai selejtezőn Kulcsár Katalinék

Semleges helyszínen, Hollandiában bizonyíthatott a magyar játékvezetői négyes a Brazíliába törekvő svédek és svájciak olimpiai selejtezőjén.

Az augusztusi Rio de Janeiro-i olimpiai játékokon a női labdarúgásban egyelőre a házigazda brazilok mellett a kolumbiaiak, a franciák, a németek, a dél-afrikaiak és a zimbabweiek pozíciója biztos. A hat kiadó hely egyikét európai válogatott tölti be. Az olimpiai kvafilikációs tornát Rotterdamban rendezik, ahová a négy induló mellett meghívták többek között a magyar női játékvezetői négyest is.

Március 5-én este a Woudestein stadionban a kanadai világbajnokságon az országot egyedül képviselő Kulcsár Katalin sípjelére kezdődött a svéd-svájci párharc. Asszisztensként dr. Kulcsár Judit és Török Katalin segítette a munkáját, míg tartalék-játékvezetőként Gaál Gyöngyi ügyelt a kispadok rendjére. A svédek szövetségi kapitánya az edzőlegendának számító Pia Sundhage, aki az amerikaiak trénereként az utóbbi két ötkarikás játékokon egyaránt olimpiai bajnoki címet szerzett.

A norvégok elleni 1-0-ás győzelemmel kezdő svédek a második fordulóban a hollandoktól 4-3-as vereséget elszenvedő svájciakkal szemben éltethették tovább a reményeiket. Ez sikerült is, mivel a Paris Saint Germain középpályása, Caroline Seger a 44. percben betalálta a helvétek kapujába. A találat döntötte el a találkozót. Mivel Norvégia 4-1-re legyőzte Hollandiát, az utolsó forduló előtt a svédek lassan foglalhatják a repülőjegyeieket Rio de Janeiróba.

Kulcsár KatalinComments are closed.