Vad II István a Manchester United EL-mérkőzésén- MLJT
content top
-->

Vad II István a Manchester United EL-mérkőzésén

Ott folytatja a magyar FIFA-játékvezető, ahol abbahagyta az előző év végén: decemberben az APOEL Nicosia–Sparta Praha Európa Liga-mérkőzést vezette, február 25-én pedig ismét az EL-ben bizonyíthat.

Az Arena Herning 9182 fős közönsége előtt kapott 2-1-re a Manchester United a dán Midtjylland vendégeként a 16 közé jutásért vívandó párharc első felvonásán. Louis van Gaal vezetőedző együttes Depay révén szerzett vezetést, amire Sisto válaszolt, Onuachu pedig előnyhöz juttatta a vendéglátókat. E meccs visszavágójának az Old Trafford ad otthont, amelyet magyar játékvezetői hatos közreműködése mellett rendeznek meg.

Szeptember végén Berettyán Péter tartalék-játékvezetőként volt jelen a Manchester United–Wolfsburg Bajnokok Ligája-csoportmeccsen, ezúttal Albert István társaságában asszisztensként bizonyíthat. Az Álmok Színházában (Sir Bobby Charlton jóvoltából: The Theatre Of Dreams) február 25-én 21.05 órakor Vad II István sípjelére kezdődik az összecsapás. Alapvonali játékvezetőként Andó-Szabó Sándor és Erdős József kap szerepet, míg a tartalék-játékvezetői teendőket Viszokai László látja el.

Vad II István tagja a worldreferee.com TOP 10-es listájának. A szakportál évente összeállítja a világ legjobb játékvezetőinek ranglistáját. A 36 éves magyar sípmester az oldal átlagosztályzatai alapján az előkelő kilencedik helyen végzett. Két angolt – Mark Clattenburg és Martin Atkinson – megelőzve az első helyen az iráni Alireza Faghani zárt.Comments are closed.