Bernd Storck a játékvezetők edzőtáborában- MLJT
content top
-->

Bernd Storck a játékvezetők edzőtáborában

Nem szokványos, hogy a mindenkori szövetségi kapitány tiszteletét teszi a játékvezetők országos edzőtáborban.

A vecsési Hotel Airportban február 8-11-ig rendezték meg az NB I-es és NB II-es játékvezetők, asszisztensek és ellenőrök hagyományos, a tavaszi szezont megelőző országos edzőtáborozását.
A nyitónapon dr. Barczi Róbert, az MLSZ versenyigazgatója részletesen tájékoztatta a hallgatóságot a honi futballbajnokságok aktualitásairól szervezési szempontból. Az elméleti teszt kitöltését követően Pozsonyi Zsolt az erőnléti edzés szerepéről és jelentőségéről tartott előadást. Esténként dr. Sáfár Sándor fitness instruktor és Diós Bence erőnléti edző személyre szabottan elemezték ki a fizikai teljesítményeket a Polar-órák adatai alapján.
A második napon csoportos foglalkozások keretében a játékos védelméről, az illegális kéz- és karhasználatról, a leshelyzetek elbírálásáról néztek meg tanulságos felvételeket, melyek után levonták a következtetéseket, a konklúziók már az edzőtábor összes résztvevője előtt hangzottak el.
A harmadik nap a zuhogó esőben hasznos edzésen vettek részt a kerettagok a műfüves pályán. A videoteszten olyan jelenetek kerültek górcső alá, amit közösen analizáltak. Délután Berzi Sándor, az MLSZ JB elnöke meghívására illusztris vendégeket köszönthettek: Bernd Storck szövetségi kapitány és segítője, Andy Möller tisztelte meg jelenlétével az edzőtábort. Bernd Storck vázolta az Európa-bajnoki felkészülés menetét, és mindeközben nyomatékosította: milyen sűrűn járja a pályákat, figyelemmel kísérő a magyar játékvezetőket, és kedvezőek a tapasztalatai. A honi futball legendája, Nyilasi Tibor pedig korabeli felvételekkel támasztotta alá, hogy mennyit változott a sportág az elmúlt évtizedekben. A hangulatos programmal kellőképpen feltöltődtek a résztvevők.
A zárónapon a csoportos foglalkozásokon a szimulálásra és a büntetőterület felügyeletére fókuszáltak. Kiértékelték az elméleti tesztet, s búcsúzásként abban maradtak: hamarosan ismét találkoznak, ugyanis a jövő héten kerül sor a fizikai tesztre.
Az edzőtábor idején rendezték meg a Magyar Kupa-negyeddöntők első felvonását, szombaton pedig folytatódik a tavaszi szezon, amelyet felkészülten várhatnak az országos játékvezetők és asszisztensek.

IMG_1789Comments are closed.