Új FIFA-játékvezetőt köszöntöttek a futsal-edzőtáborban- MLJT
content top
-->

Új FIFA-játékvezetőt köszöntöttek a futsal-edzőtáborban

A bevált házigazda, a Globall Football Park&Sporthotel adott otthont ezúttal is az MLSZ JB téli futsal edzőtáborának Telkiben.

A magyar futsal válogatott sikere (részvétel a februári, szerbiai Európa-bajnokságon) még inkább a szakágra irányította a figyelmet. Hűen a hagyományokhoz az országos kerethez tartozó játékvezetők és ellenőrök januárban tartották meg kétnapos kurzusukat.
Fizikai felmérővel kezdődött a program: Nagy Szilárd, az MLSZ erőnléti edzője irányította a bemelegítést, majd a műfüves pályán és a sportcsarnokban teljesítették a speciális tesztet.
Nyekita Dezső, az MLSZ JB futsal szakmai vezetője nyitotta meg az edzőtábort. Örömmel tájékoztatta a jelenlévőket, hogy Kovács Gábor személyében lesz magyar játékvezető a kontinensviadalon. Sportdiplomáciai siker, hogy az idén bővült a FIFA-keret: az MLSZ JB felterjesztése alapján Szilágyi Norbert kapott nemzetközi minősítést. Az élvonalbeli keretbe jutott fel Faragó Miklós, Horváth Máté és Katona Brigitta, míg az ellenőrök táborát Kovács Nándor és Kujbus László erősíti a jövőben. Az NB II-es keretben tíz újonc játékvezető bontogathatja a szárnyait a tavaszi szezonban.
A 25 kérdésből álló elméleti tesztbe életszerű kérdések kerültek be – mind a játékvezetők, mind az ellenőrök igazolták felkészültségüket. Ezt követően Drucskó János, az oktatási bizottság vezetője tartott előadást a fegyelmezés hatékonyságáról. Kovács Gábor az UEFA által összeállított klipeket kommentálta. Az őszi szezon tanulságos esetei is megjelentek a kivetítőn. Az albizottság vezetése ismertette az adott szituációról az álláspontját, az érintett játékvezetők pedig levonták a tanulságokat, bízva abban, hogy minél kisebb hibaszázalékkal folytatódjanak az első és másodosztályú bajnokságok. A videós teszt tovább erősítette az edzőtábor gyakorlatias jellegét. Részletesen elemezték a kerettagok munkáját, a nap személyes elbeszélgetésekkel, egyéni értékelésekkel, konzultációkkal zárult, amelyben az említett albizottsági tagok mellett Kincses Tibor NB II-es instruktor is tevékeny részt vállalt.
A második nap videós elemzésekkel kezdődött. mely során mindenki felfrissíthette a szabályismeretét. Vida Gábor, az MLSZ versenyigazgató-helyettese a praktikus szervezési teendőkre tért ki tájékoztatójában. Az elméleti teszt közös kiértékelését követően zárult az edzőtábor. Az ott kamatoztatott tapasztalatokat már másnap átültethették a gyakorlatba, hiszen folytatódott az élvonalbeli bajnokság. S ne feledjük: február 2-án kezdődik a futsal Európa-bajnokság – magyar résztvevőkkel!

LTL

Fotó: Hidasi Gyula

IMG_1135Comments are closed.