Ádám Mihály és Demeter János visszavonult- MLJT
content top
-->

Ádám Mihály és Demeter János visszavonult

Két sportember érte el a korhatárt, akiktől méltó módon búcsúzott el az MLSZ JB vezetése.

Az ellenőröknél 70 év a korhatár. Ádám Mihály az idén töltötte be, ő a keret legrutinosabb tagja. Az OTP Bank Liga tavalyi utolsó fordulójában a Haladás-Puskás Akadémia mérkőzésen látta el utoljára feladatát.

Ádám Mihály játékvezetőként tíz NB I-es és százharmincnyolc NB II-es mérkőzésen kapott bizonyítási lehetőséget. Kétszer volt partjelző a Népstadionban az akkor népszerű kettős rangadókon: például 1983 szeptemberében a Vasas–FTC-n a Hartmann, Ádám, Eőry hármas tagjaként, amikor 50 ezer néző volt a lelátón, és mivel a Fradinak ez volt a 2000. bajnokija, elég nagy volt a felhajtás. Vezetett statisztikát, eszerint 1973. márciusától 1999. novemberéig összesen 1820 nagypályás mérkőzésen vettem részt játékvezető vagy annak segítőjeként. Pályafutása befejezését követően 1978-tól járási JB-vezető, majd járási LSZ-elnök, 1993-tól megyei JB-alelnök, 2000-2011-ig pedig megyei JB-elnök volt. A jelenlegi országos ellenőri keretnek egyhuzamban ő volt leghosszabban tagja.

Demeter János 36 évesen került az országos asszisztensi keretbe. Tatabányán mutatkozott be az élvonalban Vad II István játékvezetése mellett, a mérkőzést az Újpest nyerte 3-2-re. Pályafutása egyik emlékezetes mérkőzése is a lila-fehérekhez kötődik. Amikor Pápán vendégeskedtek, a jelzésére kapott piros lapot Rajczi Péter, miután megütötte a hazaiak védőjét, Tóth Gábort. Remek segítséget adott Kassai Viktornak, ami jól példázta az együttműködés fontosságát.

A mezőkövesdi asszisztens összesen 60 alkalommal volt élvonalbeli találkozón. A tervek szerint úgy volt, hogy a Debrecen-MTK összecsapáson asszisztensként búcsúzik, de az élet átírta a forgatókönyvet, így ott a tartalék-játékvezető szerepét töltötte be Farkas Ádám játékvezetése mellett, és a játékvezetői team többi tagja Demeter Jánoshoz hasonlóan borsod-abaúj-zempléniek voltak dr. Varga Zsolt, Márkus Tamás, Nagy Róbert és Radványi Ádám személyében. Az MLSZ JB részéről Kurmai Zoltán elnökségi tag, a megyei JB elnöke köszönte meg az országos keretben betöltött szerepvállalását. Mivel 45 esztendős, emiatt neki is búcsút kell intenie a legmagasabb osztálynak.

FTC-Honvéd MK Döntő 1994_05_25

Demeter

DSC_2333Comments are closed.