Izgalmas végjáték Gaál Gyöngyiék BL-mérkőzésén- MLJT
content top
-->

Izgalmas végjáték Gaál Gyöngyiék BL-mérkőzésén

Elfogyott a címvédő Frankfurt két gólos előnye a Bajnokok Ligájában a legjobb 16 között megrendezett visszavágón, de a büntetőpárbajban sikerült kiharcolniuk a továbbjutást – a magyar játékvezetői trió közreműködésével rendezett mérkőzésen.

Az utóbbi BL-kiírás győztese, a Marozsán Dzsenifert soraiban tudó 1. FFC Frankfurt a legjobb 32 között a belga Standard Liege csapatát búcsúztatta 8-0-ás összesítésssel. Ellenfele a svájci Zürich ellen Mykjaland találatával hosszabbítás után továbbjutó norvég LSK Kvinner FK együttese volt a nyolcaddöntőben.

Először Lilleströmben találkoztak a felek, és a németek Islacker és Garefrekes góljával nyertek 2-0-ra. A Frankfurt am Mainban lebonyolított visszavágón képesek voltak újítani a skandinávok, Lundh és Lund találatával ledolgozták a hátrányukat, eközben Spitse révén büntetőrúgást hibáztak. A hosszabbításban nem született újabb gól, a tizenegyespárbajt a német csapat játékosai bírták jobban idegekkel, és kiharcolták a továbbjutást.

A roppant izgalmas találkozót a rutinos Gaál Gyöngyi vezette, asszisztensei Makkosné Petz Brigitta és Török Katalin voltak, tartalék-játékvezetőként Ines Appelmann segítette a munkájukat.Comments are closed.