Bognár Tamásék a lisszaboni EL-csoportmeccsen- MLJT
content top
-->

Bognár Tamásék a lisszaboni EL-csoportmeccsen

Bognár Tamás játékvezetésével rendezték meg a Belenenses-Basel Európa Liga-csoportmérkőzést a portugál fővárosban.l

Az Estádio do Restelo adott otthont az EL I-csoportjának 4. fordulójában a svájci topcsapat vendégjátékának. A Super League listavezetője nemzetközi válogatott, ugyanis 14 országnak játszik a képviselője az 1893-ban alapított FC Baselben: cseh, elefántcsontparti, argentín, bolgár, svéd, dán, izlandi, szerb, egyiptomi, albán, holland, japán és osztrák légiósa van a svájci gárdának.

Czibor Zoltán egykori csapata úgy érkezett csoportelsőként Lisszabonba, hogy utóbb a CF OS Belenenses alaposan megtréfálta a St. Jakob Parkban. A portugálok Leal és Kuca góljaival nyertek idegenben 2-1-re. Érdekesség, hogy az egész játékoskeretükből csupán ők ketten nem portugálok: előbbi Sao Tomé is Principéhez, utóbbi a Zöld-foki szigetekhez kötődik. Fűtötte tehát a bizonyítási vágy Urs Fischer edző csapatát.

A Tejo folyó partján elterülő fél milliós főváros Belém kerületében található stadionjában Bognár Tamás sípjelére kezdődött a találkozó. A FIFA-játékvezető munkáját asszisztensként Erős Gábor és Buzás Balázs segítették. Az alapvonali játékvezetői feladatok Andó-Szabó Sándorra és Solymosi Péterre hárultak. A tartalék-játékvezetői teendőket dr. Varga Zsolt látta el. Az FC Basel végül Janko tizenegyesével és Embolo góljával 2-0-ra nyert, így növelte az előnyét az I-csoport élén, ahol a Fiorentina, a Lech Poznan és a Belenenses követi.

BT Belenenses-BaselComments are closed.