A BL-címvédőnél vezet mérkőzést Vad II István- MLJT
content top
-->

A BL-címvédőnél vezet mérkőzést Vad II István

Magyar játékvezetői hatos közreműködésével rendezik meg az FC Barcelona–BATE Boriszov Bajnokok Ligája-csoportmérkőzést november 4-én.

A Camp Nou magyarul Új Mezőt jelent. A közel 100 ezres kapacitású katalán futballszentély gyepszőnyegére lép november 4-én este Vad II István kollégáival. Európa legtöbb néző befogadására alkalmas arénájában 20.45-kor harsan fel a kezdő sípszó a BL-csoportmeccsen.
A 116 éve alapított FC Barcelona vendége a fehérorosz BATE Boriszov lesz.

A Barcelonáról azt tartják: més que un club, azaz több, mint egy klub. Ötször lett BL-győztes, 4-szer nyerte a Kupagyőztesek Európa Kupáját, 5-ször végzett az UEFA Kupa élén, 23-szoros spanyol bajnok, hazájában 27-szeres kupagyőztes. Az argentin Lionel Messit sérülése miatt nélkülöző együttes veretlenül vezet jelenleg az E csoportban, utóbb épp a leendő fehérorosz ellenfele otthonában nyert Luis Enrique edző együttese a horvát Rakitic duplájával. A Primera Division második helyezettjei a gránátvörösök, akik pusztán rosszabb gólkülönbségükkel szorulnak az ősi rivális Real Madrid mögé.

A BATE Boriszov búcsúztatta a nyári selejtező során a Videotont. Azóta feljutottak a főtáblára, mi több, hazai környezetben 3-2-re legyőzték az AS Romát. A kék-sárgák tizenegyszeres bajnokok, 2008-ban az első fehérorosz csapatként jutottak be a BL csoportkörébe. Tavaly a Debrecent fosztották meg a továbbjutástól. A mindössze 42 esztendős múltú klub korábban egyszer, négy éve játszott a Camp Nouban, akkor 4-0-ra győztek a spanyolok.

Vad II István vezetett már korábban az Atletico Madridnak, a Sevillának és az Athletic Bilbaónak, a Barcelonával most először találkozik az idén az új-zélandi U 20-as világbajnokságon is bizonyított 36 éves FIFA-bíró. A szerdai BL-mérkőzésen Albert István és Berettyán Péter kezében lesz az asszisztensi zászló, alapvonali játékvezetőként Farkas Ádám és Erdős József összpontosítanak a kapuk közelében, míg a tartalék-játékvezetői teendőket Viszokai László látja majd el a Barcelona és BATE kispadjai között.

BikaComments are closed.