Bognár Tamás vezeti a bolgár-azeri Eb-selejtezőt- MLJT
content top
-->

Bognár Tamás vezeti a bolgár-azeri Eb-selejtezőt

A magyar továbbjutás szempontjából sorsdöntő fontosságú török-izlandi és lett-kazah párharccal párhuzamosan bonyolítják le a bolgár-azeri Eb-selejtezőt, amelyet hat játékvezetőnk közreműködésével rendeznek meg.

A 43 ezres kapacitású Vasil Levski Nemzeti Stadion ad otthont a Bulgária-Azerbajdzsán mérkőzésnek az Európa-bajnoki selejtezők zárónapján a H csoportban. Pusztán az a tét, hogy megtartják-e pozíciójukat a tabellán, csak egy esetleges vendéggyőzelemmel cserélhetnek helyet. Vezetnek az olaszok 21 ponttal, őket követik a norvégok (19) és a horvátok (17), negyedikek a bolgárok (8), utánuk következnek az azeriek (6), a sereghajtók pedig a máltaiak (2).

Március óta Ivajlo Petev a bolgár szövetségi kapitány. Az utóbbi három tétmérkőzésüket elvesztették (Norvégia, Olaszország és Horvátország ellen). Hazai környezetben több mint másfél éve nyertek utoljára: 2014. március 5-én a fehéroroszokat győzték le 2-1-re. Bő egy esztendeje Azerbajdzsánban Micanski és Hristov találatával úgyszintén 2-1-gyel kerekedtek vendéglátók fölé.

Az azeriek kapitánya a horvát Robert Prosinecki. Ő az egyetlen játékos a világon, aki valaha két ország színeiben is gólt szerzett labdarúgó-világbajnokságon. Nemrég alulmaradtak otthonukban az olaszokkal szemben (1-3), előtte zsinórban három döntetlent játszottak a norvégokkal, a horvátokkal és a máltaiakkal. Az idén mindössze egyszer diadalmaskodtak – a máltaiakat gyűrték le (2-0). Idegenben 2011-ben örülhettek utoljára, akkor Aliyev góljával nyertek az albániai barátságos mérkőzésen. Lám, Albánia immár készülhet a 2016-os franciaországi Európa-bajnokságra…

A Bulgária–Azerbajdzsán Eb-selejtező október 13-án 20.45 órakor Bognár Tamás sípszavára kezdődik. Asszisztensként Berettyán Péter és Erős Gábor munkájára támaszkodhat. Az alapvonali játékvezetők Vad II István és Szabó Zsolt lesznek, míg a tartalék-játékvezetői feladatokat Georgiou Theodoros látja majd el.

imageComments are closed.