Kassai Viktor vezeti a derbit- MLJT
content top
-->

Kassai Viktor vezeti a derbit

Az Újpest–Ferencváros fővárosi presztízsrangadót Kassai Viktor vezeti szombaton este az OTP Bank Liga 8. fordulójában.

Hétből hét győzelmet ért el a Ferencváros, tehát száz százalékos mérleggel utazik az ősi rivális Megyei úti otthonába. Utoljára az 1992/93-as idényben fordult elő, hogy pontveszteség nélküli Fradi látogatott Újpestre. A lila-fehérek az aktuális kiírásban hazai környezetben veretlenek, egyszer vesztettek idegenben, mégpedig legutóbb a Diósgyőr otthonában – az utolsó percben kapott góllal.
A Thomas Doll által irányított listavezető 17-2-es gólkülönbséggel büszkélkedhet, soraikban tudhatják a góllövőlistát 8 találattal vezető Böde Dánielt. A Nebojsa Vignjevics révén vezetett újpestiek az ötödik helyen állnak 9-6-os gólkülönbséggel. Következik a 217. derbi, eddig 98 alkalommal nyertek a zöld-fehérek, 61-szer a leendő házigazdák, 57-szer pedig döntetlenre végeztek.
A várhatóan közel tízezer néző előtt rendezendő összecsapás a Szusza-stadionban szeptember 12-én este fél kilenckor a hétfőn a Norvégia-Horvátország Európa-bajnoki selejtezőn bizonyító Kassai Viktor sípjelére kezdődik. Ez lesz topjátékvezetőnk 253. élvonalbeli mérkőzése. Pályafutása során eddig hatszor (2003, 2009, 2010, 2011, 2011, 2012) vezette a bajnoki derbit. Szombaton Berettyán Péter és Horváth Róbert asszisztensekre támaszkodhat, az alapvonali játékvezetők Solymosi Péter és Karakó Ferenc lesznek, míg a kispadok között tartalék-játékvezetőként Márkus Tamásra hárulnak feladatok. Nem csak a csapatok és a szurkolótáborok, hanem a játékvezetői hatos tagjai is nagyon készülnek a presztízsrangadóra.

Kassai ViktorComments are closed.